Uutisia

1.3.2008 Muunsin tämän palvelun käyttämään kokonaan UTF-8-merkistöä. Katkosaika palvelussa oli klo 19.40 - 20.05. Kaikki sivut esitetään nyt UTF-8-merkistöllä ja data tallentuu tietokantaan UTF-8-muodossa. Se tarkoittaa esim. sitä, että euron merkki (€) tallentuu ja esitetään sellaisenaan, ja vierasperäiset kirjaimet pitäisi voida kirjoittaa sellaisenaan.

27.1.2008 Olen rekisteröinyt verkkotunnuksen Omatlinkit.fi ja ohjannut sen tänne.

6.10.2007 Innostuin päivittämään Kokoelmat-sivulla olevia kokoelmien esittelyitä. Lisäsin Raimo Kunnarin kokoelman esittelyn, ja päivitin palvelussa olevien linkkien määrän oikealle sataluvulle (n. 800).

Palvelun tavoitettavuus on tuntunut hyvältä jo pitkään, mutta nyt siitä on kovempaa faktaa. Elokuun alussa otin käyttöön ruotsalaisen Pingdom-palvelun, joka seuraa web-sivuston tavoitettavuutta minuutin välein. "Kolmen ysin" tasolla mennään, eli palvelu on käytettävissä 99,9% ajasta. Tilanteen voi kuka tahansa todeta Pingdom.com:issa.

2.9.2007 Tein tärkeän, mutta käyttäjälle näkymättömäksi jäävän ohjelmapäivityksen. Olen viime viikkoina luonut helposti ymmärrettävää ja ylläpidettävää PHP-olioarkkitehtuuria tässä palvelussa olevien www-lomakkeiden käsittelyyn. Tänään otin käyttöön tilauslomakkeen käsittelevän, uudelleenjärjestetyn koodin. Toiminnon käyttäjälle näkyvään osaan en tehnyt juuri muutoksia. Nyt on kuitenkin itsellä helpompi hengittää...

16.8.2007: Vihdoin jotain kerrottavaa! Tein juuri (n. klo 20.30) muutoksen, jonka ansiosta tietokantaan tallentuu nyt linkistä (1) milloin se on luotu (2) milloin käyttäjä on viimeksi muuttanut sitä ja (3) milloin linkkiin kaikenkaikkiaan on viimeksi puututtu. Nämä tiedot eivät näy toistaiseksi käyttäjälle mitenkään.

18.2.2007: Pieni bugikorjaus ja parannus: Kun muokkasi kokoelman linkkejä ja selaimessa oli UTF-8 merkistökoodaus valittuna, kokoelman ko. luokassa olleet ääkköset tallentuivat muodossa, jossa ne eivät enää näkyneet oikein (ks. kuva). Nyt ko. sivu ilmoittaa koodaukseksi ISO-8859-1, ettei selain enää voi vahingossa erehtyä.

Lähikuvassa rikkoutuneita ä-kirjaimia omasta linkkikokoelmastani

Samalla lisäsin linkkien muokkaussivulle myös "Näytä kokoelma"-linkin, jonka palvelu näyttää samassa yhteydessä kun se ilmoittaa "Muutettiin N linkkiä".

29.10.2006: Tämä uutispalsta on avattu. Palvelu on toiminut yhtäjaksoisesti tammikuusta 2006 ja täällä on tällä hetkellä 657 linkkiä. Maksavia asiakkaita on kaksi ja kokoelmia kaikkiaan yhdeksän. Palvelu kehittyy vähitellen, työpanoksella muutama tunti/viikko. Hommaa on jäljellä vielä reippaasti, ennenkuin tämä palvelu näyttää siltä miltä pitää. Uudet asiakkaat ovat kuitenkin tervetulleita! Tutustu ominaisuuksiin demokokoelman avulla ja tilaa rohkeasti! Hinta ei ole paha, palvelu toimii jo ja uudet ominaisuudet tulevat aikaa myöden kaupan päälle!

22.10.2006: Lisäsin Omat tiedot -sivulle Salasanan vaihto -toiminnon. --Hannu

19.10.2006: Perustin palveluun demokokoelman, jonka avulla voit tutustua palvelun ominaisuuksiin. Kokeile rohkeasti! Kokoelman omistaa "Kalle Kokeilija". Käyttäjätunnus kokoelman muokkaukseen on demo ja salasana demo. Tervetuloa kokeilemaan!

16.9.2006: On tullut pidettyä pari kuukautta LOMAA tämän palvelun kehittelystä. Talon katto tuli maalattua. Ja teki muutenkin hyvää ;-)

13.7.2006: Asensin tärkeän päivityksen kokoelman muokkaukseen: linkkien, ryhmien ja luokkien kuvausteksteissä voi nyt käyttää lainausmerkkejä.

14.2.2006: Julkaisin palvelun käyttöehdot.

7.1.2006: Olen siirtänyt omat linkkikokoelmani tähän palveluun. Olen myös saanut palveluun ensimmäisen maksavan asiakkaan!